Estem convençuts que de cara al treball d'investigació que farem en acabar de llegir els sis poemes trobareu molta informació a Internet i que la sabreu seleccionar i reelaborar per a fer una breu i sucosa exposició del tema que hàgeu triat.
A classe ens centrem durant les tertúlies fonamentalment en la forma i els continguts dels sis textos lírics per tal de generar un cert interés per a conéixer millor els seus autors i l'època en què van viure. Per exemple: Ibn Khafadja (amb la transcripció internacional, si no, seria Jafaia), nascut el 1058 a Alzira, és el millor i més recordat dels poetes de Xarq al-Andalus, i a vosaltes us ha agradat força el seu poema "El viatge de les mans".
La comtessa de Dia (poble d'Occitània), anomenada Beatriu, ens presenta la més famosa cançó femenina de la poesia occitana. En la web que enllacem s'explica molt bé el contingut del poema "Tinc un desfici, ai, inclement", així com allò que se sap de la seua biografia.
Hem seleccionat dues balades (gènere literari i musical alhora): l'una d'Andreu Febrer i l'altra de Roís de Corella. A Youtube prodríeu trobar adaptacions musicals modernes que se n'han fet, sobretot pel cantant de Xàtiva, Raimon. Per acabar, Ausiàs March i Jaume Roig són els altres dos grans escriptors valencians, cadascun d'ells en una òrbita diferent pel que fa a l'estil i als missatges de les seues obres.
A mesura que llegirem més detingudament aquesta selecció poètica i ens endinsem en la vida i obra dels autors, ens interessarà més aquesta època tan poc coneguda entre els estudiants de les nostres lletres. Joan Fuster ho diu clarament al seu Diccionari per a ociosos (en Pdf): "Basta que mires cinc minuts seguits una cosa, la cosa més insignificant, perquè arribe a interessar-te..." I nosaltres ho creiem així.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada