diumenge, 30 de març del 2014

Pròxima parada: Maria Rosa

Hi ha diverses adaptacions cinematogràfiques de l'obra teatral que comencem a llegir aquesta setmana en els 21A-B. Potser la de 1965 es troba entre les més acceptades, i deu ser bona pels fantàstics actors que la interpreten, com veieu al cartell: Paco Rabal i Núria Espert. Malauradament no podem trobar en línia cap versió digna de Maria Rosa. Ens conformem amb aquest monòleg de Carme Folch (Acte I, escena IV) per comprovar la força del drama, on Maria Rosa recorda com va ser pres el seu marit, acusat d'assassinar el capatàs.



Un altre tema és la introducció a l'obra. Qualsevol dels vostres llibres compta amb un treball més o menys extens que ens situa l'autor i la peça dramàtica en el context del teatre en català a finals del segle XIX. Paga la pena llegir-lo. En tot cas, per a aquells que en porteu una versió sense introducció,  incrustem la que l'editorial Cruïlla n'ha fet. Això no obstant, a classe en parlarem.

Demà, per acabar, ens repartirem els papers per a fer una lectura dramatitzada del primer capítol a classe. Anirà bé que la comencem dimecres pròxim. Aneu, per tant, preparant els llibres per a dimecres.