dijous, 13 de març del 2014

Ja està en marxa la 3a avaluació


Aquests dies hem entrat ja en la 3a avaluació. A aquest núvol de mots que ens cau damunt, hi posarem un poc d'ordre. Ací va en esquema el que farem.
  1. Llengua: sintaxi coordinada i subordinada amb l'aprenentatge i l'ús dels connectors mitjançant múltiples activitats. També abordarem els procediments de cohesió textual (resumits en la referència i la connexió) amb un dossier d'exercicis. Repassarem els signes de puntuació i farem un aprofundiment en la combinació dels pronoms febles
  2. Literatura: lectura de l'obra teatral de Guimerà, Maria Rosa. Compreu ja aquest llibre per tal de poder-ne fer el control de lectura el 14 d'abril. A classe en llegirem el primer acte en una o dues sessions a partir del 26 de març. Aquest dia (dimecres) convindria portar l'obra a classe.
  3. Videolit o ressenya gravada. Aquesta és l'alternativa com a complement de la lectura de l'obra. Teniu completa informació per a realitzar la tasca a les pàgines superiors d'aquest blog, que també acabem d'enllaçar.
  4. Mireu en la barra lateral el calendari de controls i de publicació al blog que seguirem aquest trimestre. Només caldrà redactar cinc entrades al portfoli de classe, però de manera més extensa. A partir d'ara no haureu de resumir cada dia de classe com ho estàveu fent. Heu de centrar-vos en dos temes o activitats fetes en Valencià al llarg de diverses classes per tal de resumir-les, comentar-les, valorar les dificultats i els aprenentatges, el vostre grau d'implicació, què feu per a estudiar-les o elaborar-les, etc. Més comentaris i implicació personal en la reflexió del vostre aprenentatge... En parlarem a classe abans de començar el primer escrit. 
  5. Durant la primera quinzena de juny haureu d'elaborar el vostre portfoli definitiu seleccionant els deu millors escrits i treballs del curs. Més endavant aprendrem com realitzar-lo.
  6. Farem dos controls de llengua. Les dates ja estan decidides.
  7. Al final del curs farem una sessió de projecció pública amb una antologia de videolits i de ressenyes en vídeo del llibre, les avaluarem i concedirem alguns premis als millors treballs.
De segur que em deixe algun tema al tinter. No hi ha problema, tornaré a aquesta entrada per a completar tota la informació o bé me la podeu reclamar a l'espai de comentaris. De moment, gaudiu amb les Falles. Ens veiem el proper dia 20.